Is dat nu niet erg?! Ik installeer mij in een idyllisch kader onder de walnotenboom met zicht op een prachtig stukje ongerepte natuur. Paarden grazen, kippen scharrelen, vogels fluiten, honden spelen, enz… maar schrijven "no way". Wat is dit nu weer? Misschien max. een 8-tal meter terug richting huis onder het afdak lukt dit me wel heel goed. En nu ik in de ochtendzon "all the way perfectie" wil gaan: noppes!


Als ik zo even terugdenk, maar mannekes toch, hoe vaak ben ik niet vertrokken met mijn rugzak en laptop; naar de zee, naar de bergen en andere prachtige natuurlocaties met de bedoeling om te schrijven en me enkel hierop te focussen. En nooit maar dan ook nooit is het me gelukt of ben ik teruggekeerd met een verhaal. LOL. Eens ik in de natuur ben, dan ben ik weg in another state of mind. En eens ik aan het schrijven ben, dan ga ik diep op pad in mijn binnen-wereld. Maar dat lukt me dus enkel vanuit een "huisjes-gevoel", vermoedelijk opdat ik me in mezelf kan keren en door niets anders afgeleid kan worden. Contact met de natuurlijke buitenwereld is super belangrijk voor mij om te kunnen groeien en bloeien. Dus een overkapping aan mijn huis vast met zicht op… & contact met…  is dan ook essentieel om beiden te kunnen combineren en op mijn best te functioneren.


Hoe gek en opvallend is het toch dat mensen instinctief kleine keuzes maken of dingen doen die goed voor hun zijn zonder het zich te beseffen. Op een dag houdt het helemaal steek als een puzzelstukje in het complete verhaal over jezelf. Haha, steek, grappig dat ik dit woord nu gebruik, jij kan nog niet weten waarom, maar lees verder dan zal het duidelijker worden. Neem nu de citroengeranium, ik neem per ongeluk dat plantje vast op de markt in plaats van de citroentijm die ik aan het zoeken was. De marktkramer zegt me dat die plant op een verkeerde plek gezet werd en neemt hem weg, vertelt me nog de naam en waarvoor hij dient. Toen ik thuiskwam met een volgeladen fiets boodschappen ben ik toch weer helemaal als een gek teruggereden om die ene citroengeranium die de meneer nog had te kopen. Want die plant verjaagt muggen en vliegen en andere insecten, ideaal voor bij mij. En daarna ben ik er nog acht van gaan bijkopen bij Aveve en daardoor kan ik eindelijk hier onder mijn overkapping rustig zonder vliegenbeten "schrijven". Op een dag kwam ik deze woonlocatie tegen en de plek trok me meteen aan, maar ik had ook twijfels omdat er evengoed zoveel nadelen aan waren. De voordelen worden me nu stukje bij beetje duidelijker. En binnenkort gaan we investeren in een nieuw dak, het lekke ding inruilen voor een authentiek nieuw dak dat past bij een huis anno 1825. En de overkapping waar ik zo graag en goed kan schrijven zal er enkel beter op worden als het niet meer binnenregent. Met zicht op puurheid, ongereptheid, schoonheid, eerlijkheid, me myself and I.


In een rollercoaster van afleiding, waarbij mijn scherm constant zwart uitvalt, van lachen naar de witte pony tot koekeloeren naar een waggelende eend, luisteren naar een kuiken dat om eten schreeuwt voor z'n leven, een fotootje voor op Instagram… voel ik plots een prik; "een wesp verdomme," ik spring recht en de wesp steekt niet door. Hoe is dat mogelijk? Heb ik het me maar ingebeeld?? Ik zet me schrap voor de vreselijke pijn die nog moet gaan komen. Maar… neen, meneer of mevrouw wesp heeft werkelijk niet verder gestoken. Even mijn boek erbij halen: "Luisteren naar dieren" van Ted Andrews, eu.. alsjemenou, de wesp staat er niet in. Dan maar mijn vriend Google raadplegen, wat kan ik daar terugvinden?

Wesp: productiviteit, constructie, communicatief, doelgericht, ijverig, houdt de dingen in orde, gids voor spirituele vooruitgang, houdt je gegrond, gebruik van vrouwelijke energie om te strijden, leeft in commune, bescherming, dromen worden vervuld door praktische inspanningen.

Wat betekent het dan als een wesp je even prikt en activeert? Dat ik aan het werk moet gaan en ophoepelen onder de notenboom, terug naar mijn schrijvershol onder de overkapping met zicht op… thuis. En dat iedereen me nu maar gerust laat, schrijfster in actie. Do not disturb.

Comment