Al weken wil ik schrijven over warmte en het kwam er maar niet van. Te druk met dit, eerst nog dat, belangrijker om ..., voorrang aan ...

Ik weet niet wat me bezielde, maar ik kon me plots zo genietend wentelen in de stralen van warm water. De rijkdom ervan emotioneerde me zelfs, ik kan het niet verklaren ... want ik lijd dit jaar niet onder koude herfst- noch wintertemperaturen.

Het warme washandje van de verpleegster die me voor het eerst waste na mijn operatie... zalig! Het gaf me zoveel moed en positiviteit - Een warme hand die de mijne vastneemt - een elektrisch dekentje tegen mijn rug - een verwarmde massagetafel, -olie, handdoeken, een stimulerende opgiet met etherische oliën in de sauna, een houtgestookt warm bad onder de blote sterrenhemel midden in het bos.

Het nieuwe donsdeken met veren die mijn blote lichaam met warmte omhult, de warme koffiemok tussen beide handen als ik buiten wandel, de sherpa vestjes die ik laag na laag over mekaar aantrek tot ik het niet meer koud heb buiten, de gezellige warme wollen dekentjes die ik over mijn schouders sla en de Noorse pantoffels aan mijn voeten.

Het besef dat warmte mij zo'n intense gelukservaring geeft overvalt me en is voor mij te groots kwa besef en beleving. Omdat het te overweldigend is te weten dat geluk in zo'n kleine simpele dingen zit - het is te maf om waar te zijn. En juist omdat het zo simpel is en makkelijk om aan te geraken is het evengoed beangstigend en net daarom nog grootser in waarde. Het is zo universeel en aan iedereen gegund. Of misschien toch niet helemaal, er zijn nog plekken waar mensen geen warm water hebben, noch de andere warmtebronnen waar ik me royaal in wentel.

Het is een genot zowel fysiek als psychologisch, het activeert ieder huidcelletje in mijn lichaam en  ik kan voelen en zien dat mijn lichaam er schaamteloos van geniet. En het tovert een glimlach op mijn gezicht en laat een zalige rust en gloed door mijn hoofd glijden.

Ben ik nu aan het overdrijven, praat ik nu te zweverig of doe ik aan over-acting? Voor de nuchtere zielen onder ons waarschijnlijk wel. Maar eigenlijk meen ik het wel voor de volle 100%, ik voel me zo dankbaar voor dit inzicht en dit eenvoudige universele geschenk waar ik als mens van kan genieten. Ieder diertje zijn pleziertje en voor mij is dit onder meer het natuurelement 'warmte'. Weet jij wat jou gelukkig kan maken? 100% garantie succes - nu meteen ... zonder afhankelijk te zijn van een andere persoon. Wat een rijkdom - geniet ervan!

Comment